За мен

Учител по китара в Пловдив

Здравейте! Казвам се Весела Христозова и предлагам уроци по китара в Пловдив – класическа и електрическа китара. Тук може да прочетете повече за мен – стилове музика, които преподавам на китара, моето образование, опит и други – учител по китара в Пловдив.

Моето образование с уроци по китара и други

Имам завършено музикално образование със специализация по преподаване на класическа китара. Имам и завършени майсторски класове по класическа китара при проф. Хоакин Клерх, който преподава в Дюселдорф, Германия. Имам завършени допълнителни курсове по преподаване. Те ми помагат да разнообразявам уроците с игри и други интересни занимания, когато това е приложимо.

Имам и майсторско обучение по преподаване на електрическа китара в стиловете рок и метъл. От няколко години съм част от международно музикално общество на китаристи – изпълнители и учители по електрическа китара, в стиловете рок и метъл. Целта на това общество е да издигне изпълнението и преподаването на китара на едно съвсем ново равнище. Впоследствие станах част и от тяхната програма за учители по китара, което влага огромно качество в обучението по китара, което предлагам.

За мен – музикални майсторски класове

Освен изброеното, всяка година посещавам майсторски класове на известни музиканти, което обогатява много гледната ми точка по отношение на музиката. Години наред съм слушала майсторските класове по цигулка на Минчо Минчев, от което съм се научила да изпипвам нещата до много малки детайли. От тези курсове съм научила детайли, които не съм научила другаде.

Била съм слушател на майсторските класове по оперно пеене на Емил Иванов, на класовете по пиано на Дмитрий Башкиров – народен и заслужил артист, на творческа среща по Виенски класицизъм и майсторски клас по цигулка с Албена Данаилова, творческа среща с Маюми Хирасаки по музика и инструменти от епохата на Барока, творческа среща по виолончело на Янг Чанг Чо и др. По-долу могат да се видят снимки от някои от тези музикални срещи.

Какво предлагам, като обучение по китара?

Учебният процес при мен е организиран по начин, по който се дава възможност за повече часове на седмица и на посещение, без от това да се оскъпяват уроците. Така се научава повече, можем да се занимаваме с повече дейности, с които се развиват умения. Поради повишеното ми внимание към всеки ученик, няма претоварване с учебен материал.

Стилове музика, които преподавам

Преподавам в стиловете: класика (всички епохи), рок и метъл. Мога много да помогна и за изучаване на джаз. Имам много материали и в тази посока. Особена страст имам към класическа и електрическа китара. Освен към класиката, обучението ми е насочено към тези стилове музика.

Не преподавам стилове, при които се свири с перце, закачено за палеца, защото това предполага съвсем различна постановка на дясната ръка, която е в разрез с начина, по който аз преподавам и постановката, на която уча учениците си, за да изпълнят възможно най-добре тези стилове. Това пречи на определени техники на свирене, свързани конкретно със стиловете рок и метъл.

Понеже съм специализирана конкретно в това, както и в класическата китара, предпочитам да не преподавам всякакви стилове, за да бъда по-полезна и да преподавам на по-високо ниво.

Моят опит с ученици

Имам опит в обучението на ученици от различни възрасти – от предучилищна годишна възраст до възрастни хора, както и изявени и напреднали ученици – по класическа и по електрическа китара. Най-малкото дете, което съм обучавала, започна с китара на три години, а в момента печели медали по математика. Това доказва способността на музиката да въздейства много положително върху развитието на мозъка.

Мои ученици са печелили награди на конкурси. Преди време, мой ученик спечели първа награда на международен конкурс, с конкуренти, по-големи от него. Ако някой от учениците ми желае да развие своя сценичен опит чрез тях, ще му помогна и подготвя безупречно.

Моите награди

Част от наградите и дипломите, които съм спечелила по китара, включват три призови места по класическа китара на международни конкурси, които не са български – една първа и две трети награди:

СНИМКИ ОТ МУЗИКАЛНИ МАЙСТОРСКИ КЛАСОВЕ:

ПУБЛИКАЦИИ ОТ НАШИЯ БЛОГ ЗА УРОЦИ ПО КИТАРА ПЛОВДИВ:

Ключови думи: учител по класическа китара, учител по електрическа китара, учители по китара, учители китара, учители китара Пловдив, учители по китара Пловдив, учители по китара в Пловдив.

Plovdiv