Курсове по китара

Курсове по китара

Обучение и курсове по китара – информация

Здравейте! Тук ще намерите изчерпателна информация за уроци по китара при нас, като част от нея е и обучителна за всички, които я прочетат. Прочетете по-долу какви грешки допускат много музиканти и как мога лично да ви помогна.

Ще започна с това, че учителите по китара не са еднакви. Те са напълно различни едни от други, с различно разбиране към учениците, с различна успеваемост към разрешаването на проблемите им. Всички имат различни умения за преподаване и различна квалификация!

Тук не става въпрос въобще за дипломи и научни степени, въпреки че аз самата имам висше музикално образование с повече от една диплома и немалка научна степен, майсторски обучения и се развивам и обучавам непрекъснато. Най-голямото доказателство за това как работи един учител е това какво могат учениците му. Говоря за тези, които лично е обучил от самото начало.

В нашия уеб сайт има достатъчно видеа с такива ученици. Не са публикувани ученици, за чиито свирене нямам лични заслуги.

1. Нашето обучение и курсове по китара

Нашата школа предлага няколко различни типа занимания! Всички те са спрямо нуждите, възможностите и целите на всеки ученик!

Учебният процес е разработен така, че уморяемостта е минимална. Той е съобразен с работата на човешкия мозък и начинът, по който работят мозъчните неврони. Този начин на работа често дава резултати още на самия урок.

За обучение ползваме много високо квалифицирана информация – например – кога, как и защо да свирим с метроном, как да постигнем повече бързина и др. Как да постигнем по-красив тон? Какво чувство носи всеки от тоновете? И още много други…

Какви грешки допускат много музиканти?

Много музиканти погрешно вярват, че не се работи специално за бързина или тя се постига, като вдигаме темпото постепенно. Грешно вярване е и това, че трябва да се упражняваме само в бавно темпо. Това е съвсем непълно като информация, относно това как точно трябва да се упражнява човек, за да постигне резултати. Това е така, защото грешките, които се появяват в бързо темпо, невинаги стават ясни, когато свирим бавно.

Друг такъв пример за грешна идея в свиренето на китара е свързан с движението на пръстите на лявата ръка. Някои педантично, но грешно вярват, че пръстите винаги трябва да се държат натиснати на струните до края. Това често води до излишно претоварване и никаква скорост.

Горният пример се отнася по различен начин за класическата и електрическата китара! Има моменти, в които трябва да държим пръстите натиснати до края и други, в които те трябва да се движат по коренно различен начин!

Как да се предпазим от грешки?

За да е правилно развитието на един ученик, всичко трябва си има правилното място! Как точно да се свири в бавно темпо, за да постигнем бързина? Кога и как трябва да свирим с метроном? Кога метрономът повече вреди, отколкото помага? Да, може да навреди, ако не се ползва в подходящия момент и с правилната цел! Всичко това може да работи в наша полза, единствено с помощта на квалифициран учител.

Всяко едно нещо се дава в определен момент, с конкретна цел на обучението. Това не означава, че самото обучение е сухо и не е разчупено! Означава само, че може да ви предпази от много грешки, с които няма да се справите сами! Видеоклиповете в интернет няма да ви научат на това и няма да ви кажат, ако правите нещо неправилно.

Цялата тази информация е много трудно достъпна. Днес, далеч не всяка информация, особено много квалифицирана такава, може да се намери лесно онлайн. Част от нея може да се намери, но много са малко хората, които могат да я разпознаят, отсеят и подредят правилно.

2. Информация за курсове по китара – условия
  • Разполагаме с чудесна зала в централната част на Пловдив, както и такава, която бихме могли да ползваме, при нужда, в квартал Смирненски.
  • Всички местоположения разполагат с инструменти, като адресите в Тракия и центъра разполагат с по няколко инструмента.
  • Адресът в центъра разполага с отлични условия и удобства за учениците – няколко китари – електрически и класически в различни размери. Някои от тях са за деца, спрямо техните физически данни. както и китари за възрастни. Налични са и два усилвателя за електрически китари, пултове за ноти, кабели, както и модерни устройства за включване на електрически инструменти.
  • Адресът в Тракия разполага с домашно звукозаписно студио и няколко китари – електрически, класическа и акустична. При достигнат етап на развитие, се подарява професионален звукозапис.
  • Скоро ще бъдат налични още и по-добри условия и услуги за изучаващите китара.

3. Цени и такси за обучение

Нашата школа предлага различни програми за обучение, спрямо Вашите възможности и нужди! Цените са напълно достъпни и не са никак скъпи! Това, което ще получите е много, много повече от това, което ще платите. За да получите цена, трябва да се свържете с нас и да определим програма за обучение за Вас и Вашите нужди! Разработваме и програми за хора в затруднено финансово положение!

Всяка седмица се организират допълнителни музикални занимания. Те са БЕЗПЛАТНИ и са включени в обучението, при определени условия.

Минималната продължителност на занятие е 45 минути. Учебният процес е конструиран така, че дава възможност за занятия по 90 минути и дори по повече от два астрономически часа.Това не е задължително и не се отразява на заплащането. Това важи при определени условия. Информация – лично, на предварителна консултация! Занятия, по-дълги от 45 минути не са задължително условие.

Поради това, че учебният процес не натоварва учениците, те често са в състояние да работят неуморно, в продължение на повече от два астрономически часа. Няма претоварване с учебен материал – всеки поема толкова, колкото успее!

В допълнение на всичко това, вижте всички бонуси, които може да получите от нас: