Учител по китара

За мен / учител по китара в Пловдив

Здравейте! Казвам се Весела Христозова и предлагам уроци по китара в Пловдив – класическа и електрическа китара. Тук може да прочетете повече за мен – стилове музика, които преподавам на китара, моето образование, опит и други.

Стилове музика

Преподавам в стиловете: класика (всички епохи), рок и метъл. Особена страст имам към класическа и електрическа китара. Обучението ми е пряко насочено точно към тези стилове музика. Не преподавам стилове, при които се свири с перце, закачено за палеца, защото това предполага съвсем различна постановка на дясната ръка, която е в разрез с начина, по който аз преподавам и постановката, на която уча учениците си, за да изпълнят възможно най-добре тези стилове. Това пречи на определени техники на свирене, свързани конкретно със стиловете рок и метъл. Понеже съм специализирана конкретно в това, предпочитам да не преподавам всякакви стилове, за да бъда по-полезна и да преподавам на по-високо ниво.

Моето образование

Имам завършено музикално образование със специализация по преподаване на класическа китара. Имам и завършени майсторски класове по класическа китара при проф. Хоакин Клерх, който преподава в Дюселдорф, Германия. Имам завършени допълнителни курсове по преподаване. Той помага за по-бърз напредък в обучението и за разнообразяване на уроците с игри и други интересни занимания.

Имам и майсторско обучение по преподаване на електрическа китара в стиловете рок и метъл. От 2020 г. съм част от международно музикално общество на китаристи – изпълнители и учители по електрическа китара, в стиловете рок и метъл. Целта на това общество е да издигне изпълнението и преподаването на китара на едно съвсем ново равнище. Впоследствие станах част и от тяхната програма за учители по китара, което влага огромно качество в обучението по китара, което предлагам. Затова, учебният процес при мен е организиран по начин, по който се дава възможност за повече часове на седмица и на посещение, без от това да се оскъпяват уроците и да се научава повече, да се занимаваме с повече дейности, с които се развиват умения.

Освен изброеното, всяка година посещавам майсторски класове на известни музиканти, което обогатява много гледната ми точка по отношение на музиката. Години наред съм слушала майсторските класове по цигулка на проф. Минчо Минчев, от което съм се научила да изпипвам нещата до много малки детайли. Била съм слушател на майсторските класове по оперно пеене на Емил Иванов, на класовете по пиано на проф. Дмитрий Башкиров – народен и заслужил артист, на творческа среща по Виенски класицизъм и майсторски клас по цигулка с Албена Данаилова, творческа среща с Маюми Хирасаки по музика и инструменти от епохата на Барока, творческа среща по виолончело на Янг Чанг Чо и др. По-долу могат да се видят снимки от тези музикални срещи.

Опит с ученици

Имам опит в обучението на ученици от различни възрасти – от предучилищна годишна възраст до възрастни хора, както и изявени и напреднали ученици – по класическа и по електрическа китара. Най-малкото дете, което съм обучавала, започна с китара на три години, а в момента печели медали по математика. Това доказва способността на музиката да въздейства много положително върху развитието на мозъка.

Моите награди

Част от наградите и дипломите, които съм спечелила по китара, включват три призови места по класическа китара на международни конкурси, които не са български – една първа и две трети награди:

СНИМКИ ОТ МУЗИКАЛНИ МАЙСТОРСКИ КЛАСОВЕ:

ПУБЛИКАЦИИ ОТ НАШИЯ БЛОГ ЗА УРОЦИ ПО КИТАРА ПЛОВДИВ:

Ключови думи: учител по класическа китара, учител по електрическа китара, учители по китара, учители китара, учители китара Пловдив, учители по китара Пловдив, учители по китара в Пловдив.